שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    הצטיינות מקצועית

    כדי שנהיה מצטיינים אנו זקוקים לכם!

    חנכו לעליה

    8 ביוני 2016

    ביום שלישי (7.6) התקיים טקס חניך חונך מצטיין של בתי הספר המקצועיים תשע"ו. מסתבר, בניגוד למה שכולם מדברים עליו, שיש עוד סוגים של הצטיינות במערכת החינוך של מדינת ישראל.


    ביום שלישי (7.6) התקיים במרכז תרבות מנדל בתל אביב טקס חניך חונך מצטיין של הנוער העובד והלומד לשנת תשע"ו. מדובר בטקס ההוקרה המסורתי אשר מתקיים בסוף כל שנת לימודים של בתי הספר המקצועיים-תעשייתיים שפועלים במסגרת משרד הכלכלה. במהלך הטקס חולקו תעודות הוקרה לחניכים שהצטיינו במקומות העבודה במסגרת חוק החניכות בבתי הספר המקצועיים-תעשייתיים ולחונכים במקומות העבודה שהצטיינו באופן החניכה ולימוד המקצוע.
    בטקס חולקו תעודות לכ-80 חניכים מצטיינים וכ-30 חונכים מ-37 בתי ספר מקצועיים מכל רחבי הארץ. מבין המצטיינים, קיבלו אותו הצטיינות גם 2 עובדים ומנהלים מרשת "פיצה-האט, שהינם הזוכים הראשונים מקרב התאגדויות הנוער שהוקמו בשנים האחרונות. בטקס ישתתפו משפחותיהם של הזוכים לצד בכירים ומכובדים ממערכת החינוך המקצועי, משרד הכלכלה וחיל החימוש.
    אותות ההצטיינות שחולקו בטקס היו השנה בסימן מורשתו של ישראל גלילי ז"ל. סיפורו של גלילי, ממקימי הנוער העובד (המזכ"ל הראשון של התנועה בגיל 16), ממקימי קיבוץ נען, בכירי מפקדי ההגנה ואיש ציבור משמעותי בהיסטוריה של מדינת ישראל, הוא סיפור ממנו ראוי לשאוב דוגמא ומופת לנערים עובדים ועליו ראוי לחנך את חניכי החינוך המקצועי.
    מטרת הטקס היא להוקיר את פועלם החשוב של אלו שמכשירים את עצמם להיות בעלי מקצוע ולתרום בדרך זו לחברה ולהזכיר לכולנו כי חברה לא יכולה להתקיים ללא פועלם של בעלי המקצוע. במציאות הישראלית, בה המילה "עבודה" מאבדת מכבודה ומערכת החינוך המקצועי נתונה לפגיעה ומתקפה מתמשכת, חשוב לחזור ולציין את המסגרות החשובות הללו ואת תרומתם לבניין החברה והמדינה.
    טוהר כהן, מבית ספר תדמור, וגל יצחק, מבית ספר עמל בן עמי, נאמו בשם החניכים המצטיינים: "היום בחברה מתייחסים לבתי ספר מקצועיים כמקום של 'הזדמנות אחרונה', ולא בתור מקום של אנשים שבאים לתרום למדינה, ולקדם את הכוח של האדם הישראלי במשק. לדעתנו, בתי הספר המקצועיים הם דבר חשוב במדינה, שאי אפשר ואסור לוותר עליו. אנו קוראים למקבלי ההחלטות במדינה להסתכל ולראות את החשיבות והערך של בתי הספר המקצועיים, ולהקצות להם את המשאבים בשביל להתפתח ולגדול ולהביא את החינוך המקצועי ליותר מקומות בחברה וליותר בני נוער!"
    שרית ברקאי, יועצת מבית ספר מקס-פיין ונואמת מטעם בתי הספר המקצועיים: "רעיון ההכשרה המקצועית לנוער מציג גישה חדשנית לחינוך. הוא מציג את ההכנה לחיים הבוגרים כערך וכמטרה. אנחנו לא מסתפקים בהוראה מנותקת מהמציאות היומיומית של בני הנוער. ההכשרה המקצועית לא יכולה הייתה להתקיים ללא שילוב העבודה בשכר, ותוך שמירת התנאים והדאגה לצרכי בני הנוער. החניכים הם לא עובדים של אין ברירה. הם עובדים מקצועיים, הם העתיד הטכנולוגי של מדינת ישראל, ואנחנו גאים לפתח אצלם לא רק את עולם הידע המתקדם והחדשני, אלא גם את העבודה כערך וכמכשיר לצמיחה אישית, חברתית ומקצועית."
    גיא כהן, רכז פעילות בקרן התרבות והחינוך בהסתדרות הנוער העובד והלומד: "דווקא היום, כשיש שיח ציבורי ער על המשמעות של הצטיינות במסגרת בית ספרית, חשוב לזכור שיש גם סוג אחר של הצטיינות – הצטיינות מקצועית – שבלעדיה, אין כלכלה חזקה ואין חברה איתנה. הרי אין ציונות ללא עבודה – ללא המכונאי, החשמלאי או טכנאי המטוסים. אלה אנשים שמניעים קדימה את החברה והכלכלה והמדינה זקוקה להם, אולי היום יותר מתמיד. החניכים המצטיינים, והחונכים לצדם, הם מבחינתי העתיד של החברה הישראלית ואנחנו צריכים לטפח ולעודד אותם לשאוף קדימה."



    שליחת כתבה
    השארו מעודכנים!