שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    עובדות ושוות

    לא על חשבון החיים שלנו, ושל העובדים

    מי שלא יעבוד את האדמה, יאבד אותה

    22 בפברואר 2017

    לקראת יום האישה הבילאומי התקיים יום עיון מיוחד ומשותף לכלל מחלקות ההדרכה בתנועה בנושא מעמד האישה בעולם העבודה.

    מחלקות ההדרכה של הנוער העובד והלומד נפגשו אתמול ליום עיון לקראת יום האישה הבינלאומי שיתקיים בשבוע הבא (8.3). המפגש המיוחד הזה מהווה חלק מהביטויים להחלטת התנועה מהועידה העשירית להגדיר את הנוער העובד והלומד כתנועה פמיניסטית.

    נוסח ההחלטה: פמיניזם

    כתנועה שחרטה על דגלה את ערכי שוויון ערך האדם, הסוציאליזם והכלליוּת, בוחרת התנועה להגדיר את עצמה גם כתנועה פמיניסטית ולחנך לכך. התנועה רואה בחומרה תופעות של סקסיזם, אלימות ואפליה נגד נשים, ותפעל למיגור תופעות אלו. ועידת התנועה קוראת לחברי התנועה ולחברותיה:

    • להמשיך לפעול למימוש שוויון מלא בין המינים והמגדרים בכל רחבי התנועה ולהעצים את מקומן של הנשים.
    • להמשיך לשלב את הנערה הערבייה והדרוזית בפעילות ולהעניק לה את מלוא התמיכה להשגת מעמד שווה ולהשתלבות בהנהגת התנועה והחברה בישראל.

    יום העיון עסק במקומה ומעמדה של האישה והנערה בעולם העבודה.
    נתי וימן, רכזת ההדרכה של הנוער העובד והלומד פתחה את היום והסבירה את הבחירה למשתתפות:
    "בחרנו לעסוק בנושא זה מפני שפעמים רבות כאשר מדברים על פמיניזם או על עולם האישה היחס מתמקד בגופה של האישה, מיניותה, המראה שלה, הטרדות מיניות ואונס. אלו נושאים חשובים מאוד ואכן יש עוד הרבה מה להעמיק בהם.
    אנחנו החלטנו שנה להאיר נושא שתוק, נושא שחסרות לנו מילים לדבר אותו, להבין אותו, לחשוב אותו. החלטנו להביא לשיחה שלנו את הפמיניזם דרך ההיבטים המטריאליים, היבטים חיוניים והכרחיים בכדי לשנות את מעמדה של האישה בחברה.

    המציאות הכלכלית במדינת ישראל דורשת ממרבית משקי הבית את השתתפות כולם בפרנסתו. אנו מבקשים ומבקשות בכינוס זה להאיר מתוך המחשכים את המקומות בהם נשים ונערות יוצאות לשוק העבודה בו הן מנוצלות ומדוכאות או פשוט מתוגמלות פחות מידי יום בעבודתן.
    בחברה שלנו יש מתח גדול בין להיות נערה, אישה, אימא להיות אדם עובד, לשאת את הפרנסה, את גידול הילדים, משק הבית ועוד.
    יתכן וחלקכם וחלקכן חשים כי נושאים אלו כבר בהתמודדות ומה שאני אומרת רחוק מחייכם, יתכן שאתם, אתן מזדהים מאוד וחשים על בשרכם את הפער, את הקושי."

     

    "להבין, ללמוד ולעצב את המושג פמיניזם בחברה ברוח החברותא, בראי יעוד התנועה." נתי וימן, רכזת ההדרכה של הנוער העובד והלומד

    "יום זה מיועד לכולנו. ביקשנו בוועידת התנועה העשירית לצייר תמונת עתיד- יעוד. בכדי להגשים יעוד זה עלינו להבין את הערכים הגלומים בו, להעז להכנס אליהם, להעמיק בהם, להיות מודעים ומודעות לחוזקות שלנו כמו גם לחולשות. להכיר במקומות אשר מעמיקים את הפערים המעמדיים, המטריאליים בינינו.

    ודעו! בחרנו לקיים יום זה כי אנו זקוקים וזקוקות לו בתנועתנו. זקוקים וזקוקות להכניסו להכניסו ללוח השנה הכלל תנועתי, להדריכו, להעניק כלים להדרכת תוכן זה. זהו צורך אמתי, הן בחברה והן בתנועה.

    מה התפקיד של הפמיניזם ביעוד התנועה? איזו דמות חברה אנו מבקשות ומבקשים בהביט זה? לאילו מאבקים אנו מוכנות להיכנס בכדי לממש יעוד זה? אלו שאלות שיש לענות עליהן. זהו מאבק חברתי שיש לבחור להאבקו ובכדי לשנות את חברתנו בעומק יש לבחור בו במשותף. להבין, ללמוד ולעצב את המושג פמיניזם בחברה ברוח החברותא, בראי יעוד התנועה. פעמים רבות אנו שואלות את עצמינו האם ניתן? האם במציאות כה מקובעת ומקבעת , שמרנית דכאנית ודורסנית ניתן לחולל שינוי?"

    היום נפתח בהרצאה של הדס בן אליהו, חוקרת במכון שוות ומלמדת שינוי מגדרי בארגונים באוניברסיטת תל אביב. ההרצאה עסקה בתמונת המצב המגדרית בעולם העבודה ואיך מודדים ומפתחים שוויון מגדרי בארגונים שונים. לאחר מכן עברה פעולה בנושא "האישה בעולם העבודה" שהובלה ע"י נציגים ממחלקות ההדרכה השונות.

    לאחר הפסקת הצהריים התקיים פאנל עם מדריכות מרחבי התנועה אשר קיימו פעילויות חינוכיות שונות אשר עסקו בחינוך מודע למגדר בנוער העובד והלומד בשנים האחרונות. לסיכום התקיימה שיחה על האופן בו יצויין יום האישה הבינלאומי בקנים וסניפים ברחבי הנוער העובד והלומד.

    שליחת כתבה
    השארו מעודכנים!