לאקורדיון קבוצת כפתורים (מקלדת) בכל צד. בסוג המוכר ביותר של אקורדיונים, הכפתורים באחד הצדדים נראים כמקלדת פסנתר.
אדם בשם סיריל דמיאן (Cyril Demian) רשם פטנט על האקורדיון הראשון בשנת 1829 בווינה, אם כי מכשיר דומה הומצא בברלין עוד בתחילת שנות ה-20 של המאה ה-19.
אבל אנחנו מתעקשים לדבר על אקורדיון אחר. האקורדיון של האיגוד המקצועי לנוער. האקורדיון של האיגוד המקצועי לנוער הומצא כבר לפני שלוש שנים. הוא בנוי מדף אחד המקופל לימין ולשמאל ולכן שמו – אקורדיון.
בצד האחד שלו – שלל עצות ו"טיפים" לבני הנוער ולצעירים היוצאים לעבוד, בצד השני שלו- טבלה מיוחדת לרישום של 2 וחצי חודשי עבודה.
הרעיון המרכזי של האקורדיון הוא שבשונה מפלייר רגיל הוא נשאר שבועות וחודשים ארוכים אצל בני הנוער העובדים בארנק או ב-פאוצ'.
אנחנו רוצים לנסות לסכם אתכם סיכום- מעכשיו בכל תיק חכם- שבעה עד עשרה אקורדיונים. המדריך בתנועה (ולא משנה אם מדובר במד"צ או ברכז קן קשיש) מסתובב איתו תמיד עם אקורדיונים. בואו ונסכם שזה חלק מציוד החובה. רואים נער או נערה עובדים- ניגשים אליהם ומחלקים. ניגשים ומסבירים. ניגשים וממליצים להם לנהל רישום מסודר (בנפרד מהמעסיק) של הימים ושל שעות העבודה שלהם.
אה, איפה משיגים אקורדיונים? תשלחו מייל ל-איגוד המקצועי לנוער nitzul@noal.co.il, הם ישמחו לשלוח לכם בדואר או להעביר אליכם, פיזית לקן.