רוצים לעשות הקרנה בקן לציון אירועי הבנ"ה? רוצים לראות עם חברים סרט בנושא? רוצים סתם לראות כמה סרטים טובים?
קבלו המלצות לסרטים על הומופוביה, על מאבק להט"בי (לסביות, הומואים, טרנסקסואלים וביסקסואלים), על היסטוריה להט"בית וכו'.
כל הסרטים מוכרים ואפשר די מהר ופשוט למצוא באינטרנט מקום להוריד אותם ממנו, גם עם תרגום. תהנו!
הר ברוקבק
שני בוקרים מגלים את אהבתם זה לזה על הר קשוח וקסום, אך מתקשים להתגבר על המוסכמות החברתיות והעכבות הפנימיות ולממש את משיכתם ואהבתם.
תפילות לבובי – מומלץ!
סיפורו האמיתי של בובי גריפית', צעיר הומו שהתאבד, ואימו, מרי גריפית', לוחמת נחרצת בעד זכויות ההומואים. הסרט מתאר את תהליך גיבוש הזהות הקשה של בובי ואת תהליכה הקשה לא פחות של אימו להתגבר על כל מה שחינכו אותה על הומוסקסואליות.
מילק
סיפור המאבק החברתי של סיפורו של מנהיג קהילת הלהט"ב בסן פרנסיסקו, וההומו הראשון שנבחר למשרה ציבורית בארה"ב.
אמא ואבא, יש לי משהו לספר לכם
אסי עזר יוצא למסע שתכליתו להבין מה קורה להורים אחרי שהם שומעים את המשפט "אמא ואבא, אני הומו".
ברוב המקרים הטלטלה שהם חווים משנה את חייהם, ומאותו הרגע גם עליהם "לצאת מהארון" בפני החברה.
הילדים בסדר
סיפורן של זוג לסביות החיות יחד כבר 20 שנה. הן גרות בבית גדול יחד עם שני ילדיהן המתבגרים אשר נולדו מתרומת זרע. כאשר ג'וני, הבת הבכורה מגיעה לגיל 18 ומתכוננת לקראת מעבר לקולג' מבקש ממנה אחיה הצעיר לעזור לו למצוא את אביהם הביולוגי. מבלי לספר לאימהות, מצליחים האחים לארגן פגישה עם האב, המתגלה כבחור נאה, מצחיק, ו"זורם".השניים מתאהבים בו מייד, ומחפשים דרך להכניס אותו לחיי המשפחה.
בנים אינם בוכים
סיפור אמתי. ברנדון טינה, נער טרנסג'נדר, הוא בעצם של טינה ברנדון, נערה בודדה שחולמת להפוך לגבר איך לא מסוגלת לממן את הניתוח לשינוי מין. ברנדון מצליח לגרום לתושבי העיירה לא לדעת כי מינו הוא בעצם נקבה ומנהל מערכת יחסים עם נערה בת 19, עד הסוף הבלתי נמנע, כנראה.
כמובן שיש עוד המון סרטין שיכלו להיכנס לרשימה הזו.
כמובן שזה לא הכול, וכמובן שיש המון הטרדות ואירועים שבכלל לא מדווחים, וכמובן שהערות 'קטנות' של קללות יומיומיות שהומואים, לסביות, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) 'זוכים' להן בכל יום לא מופיעות פה, אך קבלו אותה – הכרונולוגיה העצובה של ההומופוביה בישראל בשנים האחרונות.
• ב-1 ביולי 2005 דקר ישי שליסל, חרדי בן 30, באמצעות סכין שלושה משתתפים במצעד הגאווה בירושלים ופצע אותם באופן בינוני.
• ב-2006 רב צבאי בפיקוד העורף הפיץ, באמצעות מערכת האימייל הצבאי, חיבור שבו ביצע השוואה בין יחסי מין חד-מיניים לבין קיום יחסי מין עם בהמות.
• בנובמבר 2006 התגלה ביישוב עלי מטען חבלה, שאליו הוצמד שלט ובו נכתב: "סדומאים החוצה". חבלנים פוצצו את המטען באופן מבוקר, והמשטרה העריכה כי הוא הוכן על רקע מצעד הגאווה בירושלים.
• ב-2006 הופצו בשכונות חרדיות שלטים שקראו להרוג הומואים תמורס פרס כספי.
• בסקר שנערך באוקטובר 2006 על שירותם של הומואים ולסביות בצה"ל נמצא ש-65% מהמשיבים, הנמצאים בשירות צבאי או השתחררו בשנה האחרונה מצה"ל, טענו כי הערות הומופוביות הן חלק מההווי הצבאי, וכ-48% ציינו כי הוטרדו מילולית בשל נטיותיהם המיניות.
• באפריל 2007 שלמה שרף, לשעבר מאמן נבחרת ישראל ופרשן ספורט ידוע אומר בראיון ש"הייתי עושה את מצעד הגאווה באילת, ליד הגבול, מעביר אותם את הגבול ולא מחזיר אותם".
• באוקטובר 2007 מאבטח ברשת המרכולים AM:PM שקילל זוג הומואים שהחזיקו ידיים בחנות של הרשת, אמר שצריך לשרוף גייז ואף ירק לעבר בני הזוג.
• בפברואר 2008 ח"כ שלמה בניזרי טען כי "אחת הסיבות לרעידות אדמה היא משכבי זכר".
• בפברואר 2008 שלושה הומואים הותקפו בתל-אביב במכות, בעיטות ומוט ברזל על ידי קבוצה של חמישה בני אדם. אחד מהם אף אושפז בבית החולים "איכילוב" עם שבר ועבר ניתוח.
• בינואר 2008 דנה ועדת חוקה, חוק ומשפט בהצעת תיקון לחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל, שלפיה לא יתקיימו יותר מצעדים של הקהילה ההומו-לסבית בעיר. במהלך הדיון אמר חבר הכנסת נסים זאב מש"ס כי "יש לטפל בהומואים כמו שוועדת החוקה טיפלה במחלת שפעת העופות".
• באוגוסט 2008 בחיפה נערים הומואים שחזרו מבילוי הותקפו על ידי אלמוני שאיים עליהם והשליך עליהם אבן גדולה בזמן שנמלטו מהמקום.
• באוגוסט 2008 בני זוג הומואים בילו בפאב "סולומון" בירושלים, והוצאו ממנו בברוטאליות, לטענתם – רק כי התנשקו.
• במצעד הגאווה באילת שנערך ב-2009 נקראו קריאות גנאי והושלכו על הצועדים ביצים. כמו כן אחד מהצועדים הותקף על רקע נטייתו המינית ופונה לבית החולים יוספטל.
• במוצאי שבת, 1 באוגוסט 2009, נכנס אלמוני חמוש בנשק חם לבית אגודת הלהט"ב בתל אביב, פתח בירי בעת מפגש של בני נוער גאים ב"בר נוער", ולאחר מכן נמלט מהמקום. באירוע נרצחו שני בני אדם, ונפצעו יותר מעשרה. בימים שלאחר מכן נערכו בערים שונות בארץ מחאות ספונטניות. שבוע לאחר מכך מתקיימת עצרת הזדהות בכיכר רבין שבת"א (בה גם נואם נשיא המדינה שמעון פרס), עשרות אלפים מגיעים אליה.
• באוגוסט 2009 סטודנט הומו ניסה לעלות על אוטובוס בירושלים אך הנהג לא אפשר לו ואמר ש"עליי לא עולים, אני לא עליז. זה שאתה עליז זאת בעיה שלך. עכשיו תרד לי מהאוטובוס".
• באוגוסט 2009 אלמונים השליכו ביצים לעבר בר של להט"ב בתל-אביב.
• מאי 2009, שני גברים שהתנשקו ברחוב בתל אביב אוימו על-ידי קבוצת אנשים עם מוטות ברזל ונאלצו לברוח.
• יוני 2009, בירושלים, הותקפה קבוצת להט"בים שיצאה ממסיבה. אחד התוקפים פנה אל טרנסג'נדרית שהייתה בקבוצה, הציע לה "ללכת מכות כמו גברים" ודחף אותה. לאחר מכן הוא חנק את אחד מהמותקפים והטיח אותו בעמוד, וכן היכה בראשו של אחר.
• בספטמבר 2009 הכניסה לבית הפורום החיפאי (ארגון קהילתי של להט"ב) הושחתה בכתובות גרפיטי, וקבוצה של נערים השליכה לעברה בקבוקים.
• במצעד הגאווה בירושלים שנערך ב-2010 תקפו נערים שני צעירים וגרמו להם לחבלות. התוקפים נמלטו תוך שהם צועקים "מוות להומואים, להרוג את כולכם".
• ביוני 2010 בתל-אביב אלמונים חרטו את הכיתוב "ZONA" על רכבה של לסבית, ונוסע באוטובוס אמר לזוג נשים ש-"צריך להרוג את כל ההומואים והלסביות" והראה להן אקדח.
• באוגוסט 2010, הזמר עופר לוי אמר בערוץ 24 ש"מי שלא אוהב יהודים הוא נאצי, ומי שלא אוהב נשים הוא פסיכופת".
• באוגוסט 2010 עובדי רשות שמורות הטבע והגנים סירבו לאפשר לזוג הומואים להיכנס לשמורות עם מינוי לזוג, בטענה שהמינוי מיועד רק לזוגות הטרוסקסואליים.
• בדצמבר 2010 חייל מילואים מהדרום שעבר קורס גיור צבאי במסגרת פרויקט "נתיב" סולק ממנו בבושת פנים לקראת סיומו. הסיבה: צוות הרבנים גילה כי הוא הומו ומתגורר עם בן זוגו.
• בדצמבר 2010 סירבה המשטרה להכיר ברחל אלגבסי כאלמנתה של פביולה בוהדנה שנספתה באסון אוטובוס השב"ס בשריפה בכרמל ובשלושת ילדיהם כיתומים.
• מסקר שנערך ב-2010 עולה ש-25% מהציבור לא ירצה לגור בשכנות להומו.
• במרץ 2011 ועדת ההקצבות העירונית בירושלים סירבה לאשר העברת תמיכה של 36 אלף שקלים לבית הפתוח, המשמש כתובת לחברי הקהילה בעיר, למרות שבג"ץ קבע כי עליה להעביר למקום תמיכה של מאה אלף שקלים.
• באפריל 2011 חייל בטירונות סיפר לחבריו לאוהל כי הוא הומו ובתגובה חבריו העבירו אותו מסכת התעללות שנמשכה שבועות. בהן היו מקללים אותו, משפילים אותו, סוגרים אותו בשק השינה שלו ועוד.
1947-8– התיעוד המוקדם ביותר של מפגשים של הומואים (כמובן, בחשאיות וסודיות). המפגשים התרחשו בגינת לונדון שבתל-אביב.
1962 – נדפסת הכתבה העיתונאית הראשונה על הקהילה ההומו-לסבית בעיתון "העולם הזה" תחת הכותרת: "המחתרת על הטיילת", כתבת תחקיר מעמיקה על הקהילה הגאה.
1964 – משרד המשפטים מנסה להביא לביטול האיסור על יחסי מין הומוסקסואליים אך הממשלה מסכלת ניסיון זה.
1969 – אחרי מלחמה עם הצנזורה, מועלית הצגה ראשונה בעלת תוכן הומוסקסואלי: "הנערים בחבורה".
1971 – אורי אבנרי מגיש הצעת חוק לביטול האיסור על מין הומוסקסואלי. גם ניסיון זה נכשל.
1974 – עשרים גברים הומוסקסואלים (ונערה סטרייטית אחת) הסתובבו בכיכר רבין (אז כיכר מלכי ישראל) כשעל פניהם מסכות ודרשו זכויות שוות.
1975 – הקמת האגודה לשמירת זכויות הפרט (אגודת ההומואים, הלסביות הטרנסג'נדרים והביסקסואלים)
1978 – חמישה חברי כנסת מגישים הצעת חוק לביטול האיסור הפלילי על יחסים הומוסקסואליים. ההצעה נופלת ברוב של 28 נגד 18.
1982 – הקמת הקו הלבן, קו קשב וסיועה ללהט"בים ומשפחותיהם.
1988 – שולמית אלוני מגישה הצעה לתיקון חוק העונשין ובו מרבית הסעיפים העוסקים בעבירות מין מנוסחים מחדש. אלוני "שוכחת" להכליל את הסעיף האוסר יחסי מין הומוסקסואלים בהסכמה, חברי הכנסת לא שמו לב שהסעיף נשמט והמחטף בוצע.
1989 – תקדים משפטי (תקדים=פסיקה שקובעת כי מעטה ככה צריך להתנהל): יונתן דנילוביץ', דייל באל-על, מגיש תביעה נגד אל-על על כך שבן זוגו (עימו הוא חי מאז 1979) לא מקבל כרטיסי טיסה חינם ואילו בני-זוג שאינם מאותו המין זוכים לכך. בית הדין פסק לטובת דנילוביץ', אל-על ערערה והפסידה שוב. לאחר מכן היא פנתה לבג"ץ וגם שם הפסידה.
1992 – תיקון חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. דרך מאבק משפטי שנוהל על-ידי האגודה הוסף לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה האיסור להפלות על בסיס העדפה מינית.
1993 – שינוי הפקודות בצה"ל. בנאום בכנסת בנושא זכויות הומואים ולסביות, עוזי אבן, דאז ראש החוג לכימיה באוניברסיטת ת"א, חושף כי כוחות הביטחון הישראליים הפכו אותו ל"סיכון בטחוני" בשל היותו הומוסקסואל, וזאת לאחר שירות של כ-15 שנה בתפקידים הרגישים ביותר. רבין, מזועזע מהפקודה שמדירה הומוסקסואלים מתפקידי מודיעין רגישים בצבא, מקים ועדה שתשנה זאת ותוך מספר חודשים הפקודה משתנה.
1994 – הומואים ולסביות יהודים מנסים לקיים ביד-ושם טקס זיכרון להומואים שנרצחו בשואה אך מותקפים פיזית על-ידי פעילי ימין ומגורשים.
1994 – הכנסת מסרבת לדון בחוק זכויות פנסיה שוות לזוג הומו/לסבי. ללא תמיכה חוקית, אוניברסיטת ת"א מקירה בזכויות הלהט"בים ועמית קמה מקבל זכויות פנסיה ופטור משכר לימוד, כבן זוגו של פרופ' עוזי אבן.
1996 – זכויות הנצחה. אדיר שטיינר, שבן זוגן, אל"מ ד"ר דורון מייזל ז"ל, נפטר מסרטן, לא מוכר על ידי היחידה להנצחת החייל כבן-זוג ומגורש מטקסי הזיכרון. האגודה מגישה בג"צ על כך אך נכשלת.
1997 – האגודה מגישה בג"צ נגד החלטת שר החינוך זבולון המר לאסור את שידור התוכנית "קלפים פתוחים" על בני נוער הומואים ולסביות בטלוויזיה החינוכית. האגודה זוכה והתוכנית משודרת.
1997 – אירוע וויגסטוק (הופעות ומסיבה להעלאת מודעות לאיידס ולגיוס תרומות למאבק באיידס) מופר משלוותו כששוטרים, בניגוד למה שסוכם, דורשים לסיים אותו מוקדם מהמתוכנן, המארגנים מסרבים, ומתפתח עימות. לאחר האירועים התרעמה הקהילה על כך שבמהלך הטיפול בהתפרעויות לבשו השוטרים כפפות גומי.
1998 – מצעד הגאווה הראשון בתל אביב (בשנים 1996-1997 צוינו ימי הגאווה בנסיעה מאורגנת של כמה עשרות כלי רכב ברחובות תל אביב, כשעליהם סיסמאות בדבר שוויון זכויות).
1999 – בית המשפט לענייני משפחה, בהחלטה תקדימית, קובע שאם לא ביולוגית היא אפוטרופוס נוסף לילדים שילדה בת זוגה. מול זאת, באותה השנה דוחה בית המשפט לענייני משפחה את בקשתן של טל ואביטל ירוס-חקק לאמץ האחת את הילדים שילדה בת זוגתה.
1999 – הכנסת משווה את הגיל המותר ליחסי המין הומוסקסואלים (עד אז, 18) לגיל המותר ליחסי מין הטרוסקסואלים ('סטרייטים'), כלומר, גיל 16.
2000 – בפסק דין תקדימי החליט בג"ץ להתיר לזוג הלסביות ניקול ורותי להפוך לאמהות שוות זכויות וחובות למתן, שהוא בנה הביולוגי של רותי ברנר-קדיש.
2001 – מצעדי גאווה ראשונים מתקיימים בירושלים, בחיפה ובאילת.
2004 – בית המשפט מקבל דרישת הומו שבן-זוגו נפטר להכיר בו כיורש חוקי. בעקבות כך, הכריז היועץ המשפטי לממשלה בדצמבר 2004 שהמדינה מכירה בשוויון זכויות לזוגות חד-מיניים בנושאי רכוש וממון.
2005 – במהלך מצעד הגאווה בירושלים, דקר ישי שליסל, חרדי בן 30, באמצעות סכין שלושה משתתפים במצעד, ופצע אותם באופן בינוני. שליסל טען במשפטו כי בא "לרצוח בשליחות השם". שליסל הביא לקיצוניות את העוינות והטינה שהופגנו כלפי הצועדים במצעד לאורך השנים, שהתקבלו לאורך מסלולו בחרפות ובגידופים, ואף בהשלכת שקיות שתן.
2005 –בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב קובע כי מעסיק שפיטר אישה טרנסקסואלית בשל תהליך שינוי המין אותו החלה לעבור, מזכר לנקבה, יידרש לפצותה. במסגרת הפשרה, הסכימה האישה שלא לחזור לעבודתה, אך היא תפוצה בסכום משמעותי בגובה של 24 משכורות חודשיות – 2 שנות עבודה.
2006 – במסגרת היום הבינלאומי נגד הומופוביה (17/5) יוצא נשיא המדינה, משה קצב, בהצהרה אוהדת לקהילה ההומו-לסבית שבה הוא קורא לאזרחי המדינה לנהוג בהומואים ולסביות בכבוד ובשוויון זכויות ולא לפגוע בהם.
2009 – ביטוח לאומי העניק לראשונה חופשת לידה לזוג הומואים.
2009 – במוצאי שבת, 1 באוגוסט, נכנס אלמוני חמוש בנשק חם לבית אגודת הלהט"ב בתל אביב, פתח בירי בעת מפגש של בני נוער גאים ב"בר נוער", ולאחר מכן נמלט מהמקום. באירוע נרצחו שני בני אדם, ונפצעו יותר מעשרה. בימים שלאחר מכן נערכו בערים שונות בארץ מחאות ספונטניות. שבוע לאחר מכך מתקיימת עצרת הזדהות בכיכר רבין שבת"א (בה גם נואם נשיא המדינה שמעון פרס), עשרות אלפים מגיעים אליה.
2010 – אגודת הלהט"ב מקבלת את אות הנשיא למתנדב, אות יוקרתי המוענק אחת לשנה למתנדבים יוצאי-דופן בחברה הישראלית.
2010 – פסיקה תקדימית: בית משפט לענייני משפחה בירושלים פוסק כי גבר יוכל לאמץ את בנו הביולוגי של בן זוגו. בית המשפט אישר את הבקשה לאחר שקיבל את מסקנת עובדי משרד הרווחה כי אישור בקשת האימוץ הוא לטובת הילד.