בשנים האחרונות אנחנו עושים מאמצים כבירים בכדי לשפר את האוכל ולאפשר לכלל חניכינו ליהנות ככל הניתן מאוכל מתאים, מזין וטוב. הן במפעלי הקיץ השונים והן באירועים נוספים לאורך השנה, מתקיימת מחשבה על התפריט, על סוגי "האוכלים השונים", החל מ"הפשוטים" יותר כגון הצמחוניים ועבור באלו הנמנעים מגלוטן ובטבעוניים.
נראה שבמפעלי הקיץ המצב "לא רע". המטבח הקבוע בכפר החורש, הניסיון הרב שנצבר והיכולת לתקן מ"היום למחר", כל אלו מביאים תוצאות טובות ושביעות רצון של החניכים, המדריכים וההורים.
הקושי בהקשר זה מתגלה בטיולים, בעיקר בטיולים הארציים הארוכים יותר , אלו שבהם "הרעב והחוסר מצטברים".
עוד טרם קבלת מכתבה החשוב של החניכה ממסע מצדה (טיול חנוכה י') אשר נגע להיעדר מענה הולם לאוכל טבעוני בטיול, ביקשתי לכנס ישיבת סיכום לטיולי חנוכה עם ספק המזון ולדון איך מצליחים לשפר את התחום במפעלינו הבאים.
אנו מחלקים את האוכלים למספר קבוצות:
- "אוכלים הכל" – כאן נראה שאנחנו "די בסדר" ורוב החניכים מדווחים על שביעות רצון.
- "אוכלים צמחוני" – גם כאן המצב סביר ורוב הצמחוניים מדווחים על שביעות רצון.
- "אוכלים ללא גלוטן" – לאחרונה הכנסנו פתרונות וחלופות ראויות. הרוב בסדר, אבל עדיין אין שביעות רצון לגבי החלופה ללחם שניתנת בדמות "פריכיות האורז", בעוד שהציפייה ללחם ללא גלוטן (מגיע קפוא וללא סידורי חימום מתאימים בשטח יש קושי לספק רכיב זה.)
- "אוכלים טבעוני" – זהו האתגר הגדול כרגע, בניית תפריט שטח מתאים לחניכים אשר אינם אוכלים בשר/חלב/ביצים. יש פתרונות וחלופות אך הם מאוד קשים לתפעול, מאוד קשים לאספקה לשטח ולאספקה לבישול הקבוצתי "ההמוני". בנוסף, עולם הטבעוניים גם לא מוכר באופן מספק למדריכים רבים.
- "בעיות אכילה שונות" – המצב לא טוב. (יש רעיונות לפתרון)
נשמח לקבל תגובות , רעיונות ותפריטים שהיו אולי משפרים את שביעות הרצון, יתכן שלא הגענו עד היום אל המקסימום, צריך לחשוב מעשי ולהציע הצעות מעשיות הן כלכלית והן תפעולית.
לתגובות, רעיונות והצעות: bbb@noal.co.il
כתב: יוני בן דור, הנוער העובד והלומד.
התפריט בטיול טרם השדרוג
השכמה |
שוקו, סוכר, תה חלב עמיד ביסקוויטים, וופלים |
ארוחת בוקר | גבינה צהובה, ביצים, זיתים, ממרח שוקולד, ירקות, לחם |
צהריים (על גב התרמיל) | פסטרמה, תירס, טחינה, מלפפון חמוץ, גבינה צהובה לצמחוניים, רטבים שונים, חלווה |
ארוחת ערב | המבורגר, נקניקיות, תחליף צמחוני, טחינה, ירק חם, קטשופ, פסטה/פירה, פיתות, מרק ירקות, מיץ |