סיפור חייו
בן אלי ומרסל. נולד ביום ט"ז באייר תש"י (3.5.1950) בטוניס שבטוניסיה, ועלה לישראל עם משפחתו, דרך צרפת, בראשית שנת 1957. הוא למד בבית-הספר על-שם קורצ'ק והמשיך בלימודים בבית-הספר התיכון המקיף א' - שניהם בבאר-שבע. בצעירותו היה אנדרה פעיל במועדון "הנוער העובד" והמשיך בפעילות עניפה בתנועה כמדריך בענפי הספורט הקרובים לו - הכדורגל והכדורסל. הוא נרשם גם כחבר באגודת "מכבי" באר-שבע במקצועות אלה. במשחקי הספורט, להם הקדיש את מרבית זמנו, גילה כושר ארגון ומנהיגות וההגינות הספורטיבית הייתה כמו טבועה בדמו. עוד "אהבה" הייתה לו - התיאטרון. בהיותו תלמיד בבית-הספר היסודי הוא השתתף בקביעות בהצגות במלאו תפקידים ראשיים. לאחר מכן הוא הצטרף לתיאטרון הילדים. לצד הספורט והתיאטרון, הייתה אהבתו הגדולה ביותר - צה"ל. בתקופה שלפני גיוסו לצה"ל היה מתהלך בביתו ומדבר בלי סוף על התפקידים שימלא בצבא, על חברים חדשים שימצא לעצמו, על נשק ותחמושת, ובעיקר על היום אשר בו סוף-סוף ילבש את מדי החייל בצבא הגנה לישראל.
הוא גויס לצה"ל באוגוסט 1969, נשלח לקורס בוחני תחמושת והתחבב מאוד על חבריו ומפקדיו. הוא שאף להתקבל לקורס קצינים, אך כשהוברר לו כי לשם כך יש להתחייב לשירות בצבא הקבע במשך שנתיים, הוא ויתר על תוכניתו כי רצה להמשיך ללמוד בבית-הספר להנדסאים. במקום זאת הוא ציפה לצאת לקורס צניחה. אנדרה אהב את החיים, הוא היה מלא עליצות ובעל חוש הומור בריא. בימי החופשה היה נוהג לעבוד ולהשתכר מעט כסף כדי לקנות לעצמו דברים פעוטים או לעזור בבית, כי אדם צנוע היה, טוב לב ופשוט בהליכותיו. אנדרה היה גלוי לב ולא נרתע מלהודות באשמה אם היתה בו. הוא לא התייאש מעולם. כל מי שנמצא בקרבתו נאלץ לצחוק ולעלוז אתו ומעולם לא היה משעמם בחברתו. ביום ב' בטבת תשל"א (30.12.1970), נפל בעת מילוי תפקידו בנאות הכיכר שבערבה. הובא למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בבאר-שבע.
מפקד היחידה כתב במכתב תנחומים למשפחה השכולה, בין שאר דבריו: "אנדרה היה אחד מבחירי חיילינו, אשר אהב את עבודתו ועסק בה ללא ליאות. בשירות ביחידתי קנה לו חברים רבים הודות לקסמו האישי, ענוותנותו ואהבת הזולת שניטעה בו".
ב"אפיקים בנגב", בטאון תלמידי בית-הספר התיכון העירוני המקיף א' בבאר-שבע, שיצא לאור ביום העצמאות תשל"א, הוקדשו עמודים אחדים לזכרו של אנדרה; כן הופיע מדור מיוחד לזכרו בספר "לזכור ולהזכיר", יד לבוגרי בית-הספר התיכון העירוני המקיף א' בבאר-שבע; גביע לזכרו הוענק לקבוצה המנצחת בטורניר כדורסל שנערך ב-1971 בהשתתפות ארבע קבוצות כדורסל מבאר-שבע.