שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    בצלאל עוזרי

    חלל מערכות ישראל
    נפל ביום כ"ט בטבת תשכ"ח (30/01/1968)
    מידע כללי

    נפל ביום כ"ט בטבת תשכ"ח (30/01/1968)
    בן 20 במותו
    דרגה: רב טוראי
    יחידה: חיל ים
    מקום מנוחתו: הר הרצל (חלקה צבאית)
    הורים: אסתר ואברהם
    יישובים: רעננה
    מעגל תנועתי: הנוער העובד

    רעננה
    הנוער העובד
    מידע כללי

    נפל ביום כ"ט בטבת תשכ"ח (30/01/1968)
    בן 20 במותו
    דרגה: רב טוראי
    יחידה: חיל ים
    מקום מנוחתו: הר הרצל (חלקה צבאית)
    הורים: אסתר ואברהם
    יישובים: רעננה

    סיפור חייו

    בן אברהם ואסתר. נולד ביום כ"א בטבת תש"ח (3.1.1948) ברעננה. כאשר הגיע בגיל-הלימודים למד בבית-הספר "יבנה" שבמקום. עוד בהיותו בגיל רך למד לקרוא לפי טעמי-המקרא; אביו שקד להדריכו בקריאה זו ולא היה קץ לשמחת האב כאשר בצלאל עלה לתורה מדי שבת והנעים בקולו בקריאתו להנאת כל שומעיו. אחרי שסיים את לימודיו בבית-הספר היסודי למד בבית- הספר התיכון "מורשת" שבכפר-סבא. הוא הוכיח את עצמו כתלמיד מוכשר המצטיין בלימודיו. כן היה פעיל מאד בחיי- החברה בכיתתו. היה חבר ועד-הכיתה, אהב לארגן מסיבות, טיולים ואירועים חברותיים אחרים. פרט לכך היה נהנה ממלאכת-כפיו האמנותית. היה חבר בתנועת "הנוער העובד והלומד". אהב מאד לעסוק בספורט וביחוד בכדורגל. כן היה מנצל את שעות-הפנאי שלו להשתלמות מעמיקה במקצוע שבו בחר, הלא הוא מקצוע החשמלאות. בשקידה רבה עבד במקצוע זה והצליח יפה, אלא שהתקופה אשר בה עבד היתה קצרה, כי הגיע מועד גיוסו לצה"ל; זה היה בנובמבר 1965. בצה"ל מצא בצלאל הזדמנות להתקדם במקצועו וניתנה לו האפשרות לעבור קורסים אחדים קשים ביותר. שקדנותו ורצונו סייעו לו להתגבר על המכשולים ואמנם לאחר כמה חדשים של לימוד אינטנסיבי היה שמח בחלקו. שירת בחיל-הים ועוד הוא אומר להשתלם בקורסים נוספים נאלץ לותר עליהם, כי הוא נשלח לאנגליה (לפורטסמות) כדי להצטרף לשייטת-הצוללות ולהיות לאחד מאנשי-"דקר". כצוללן הוסמך במארס 1967. בהיותו בחוץ-לארץ הרבה לכתוב למשפחה ולספר על געגועיו לבית ולארץ; בייחוד חסרה לו אווירת-החג המיוחדת של הארץ. באחד ממכתביו הוא אף כתב על תכניותיו; ברור היה לו מה הוא עתיד לעשות בימים יבואו; הוא רצה לשרת בצבא-הקבע והוא ראה לנגד עיניו את שלבי-התקדמותו. אך המוות הקדים אותו בהיותו רק בצעדיו הראשונים בבניין-עתידו, כי בהיות הצוללת בדרכה הביתה, כתום עבודת השיפוצים בה, ניתק הקשר עמה ולא נתחדש שוב; זה היה ביום כ"ד בטבת תשכ"ח (25.1.1968), כאשר הצוללת היתה בנתיב-הים שבין גיברלטר לנמל-הבית. הרבנות הצבאית הראשית קבעה כי תאריך-פטירתו של בצלאל, בשעת מילוי תפקידו יחד עם השאר, הוא יום כ"ט בטבת תשכ"ח (31.1.1968).

    כיון שבצלאל נמנה עם חברי הצוות הנעדרים הוצבה לו מצבת זיכרון בתוך האנדרטה לזכר אנשי-"דקר" אשר בבית-הקברות הצבאי שעל הר-הרצל בירושלים. תמונתו הובאה בספרו של ערן שורר "ששה ב'דקר' " וכן הונצח שמו. כן הועלה זכרו בחוברת שהוציאה המועצה המקומית של רעננה.

    ביום י"ג בסיוון תשנ"ט (28.5.1999), בתום שנים של חיפושים, נמצאה הצוללת אח"י "דקר" על קרקעית הים התיכון, בעומק 2900 מ' בנתיב הפלגתה המתוכנן ובמרחק 250 מייל מנמל חיפה.


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!