סיפור חייו
בן עליזה ואהרן. נולד ביום י"ט בניסן תרצ"ו (11.4.1936) בהרצליה. במלאת לו חמש שנים העתיקה המשפחה את מקום מגוריה לכפר חיים, שם רכשה משק. גדליהו למד בבית-הספר היסודי 'הדר עם' שבכפר. כבר מגיל צעיר הפגין כשרון מוזיקלי, למד נגינה בחליל-צד והופיע באירועים שונים בכפר חיים. גדליהו היה מעורה בחברה ובחיי הכפר וחבר בתנועת הנוער העובד והלומד. בשעותיו הפנויות הרבה להאזין למוזיקה. עקב המצב הכלכלי הקשה בבית, עזר גדליהו בעבודות המשק השונות והוריו, מצדם, לא חסכו בהוצאות ללימודי הנגינה שלו. בתום לימודיו היסודיים עזב את בית הוריו ופנה ללימודים תיכוניים בפנימייה חקלאית ליד גדרה. ללימודיו אלה נודעה השפעה מכרעת בעיצוב אישיותו.
בחודש אוגוסט 1955 גויס גדליהו לשירות חובה בצה"ל. בתום הטירונות עבר קורס מש"קי תותח נ"מ וקורס נגדי תותחנות והוצב לשרת כנגד תותחנות ביחידת נ"מ. עם שחרורו מצה"ל למד במשך שנה וחצי לימודי כלכלה ומדעי המדינה ב'בית ברל' והרחיב את אופקיו.
בשנת 1960 נשא לאישה את חברתו ורדה והשניים הקימו את ביתם בכפר חיים סמוך לבית הוריו. גדליהו עבד כחקלאי במשק הוריו ולשם השלמת הכנסה עבד כמפעיל טרקטור. במרוצת השנים נולדו שלוש בנותיו - אילת, אפרת וגליה. גדליהו הפך למרכז הפרדס בכפר חיים והחל בשנת 1967 ריכז במשך חמש-עשרה שנים את הפרדס של המועצה האזורית עמק חפר. לאחר-מכן הפך לעצמאי. נאמר עליו כי "המשק היה בדמו ויעדו לגביו הכול!"
גדליהו ניחן ביסודיות, דייקנות ורצינות ותכונותיו אלו באו לידי ביטוי בכל תחומי פעילותו. אהבה רבה היתה לו לשירה. תחילה היה חבר בחבורת הזמר של עמק חפר ולאחר-מכן הצטרף למקהלה הנתנייתית 'זמר השרון', איתה הופיע עד יומו האחרון.
במהלך שירותו במילואים לחם גדליהו במלחמת ששת-הימים ובמלחמת יום-הכיפורים. ביום כ"ב בתמוז תשמ"ה (11.7.1985), בהיותו בשירות מילואים, נפל גדליהו בעת שירותו. במהלך הדרכה בבסיס נ"מ לקה לפתע בלבו ונפטר. בן ארבעים-ותשע היה בנופלו. הוא הובא למנוחת-עולמים בחלקה הצבאית בבית-העלמין בכפר חיים. הותיר אחריו אישה, שלוש בנות, אם ואחות - מירה.
במכתב תנחומים למשפחה השכולה כתב מפקד היחידה: "גדליהו היה מסור לתפקידו ולחייליו, בעל יוזמה, השרה רוח טובה ונעימה על פקודיו ועל הסובבים אותו ובכל תפקיד שהוטל עליו ראה שליחות ומילאו על הצד הטוב ביותר..."