שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    מאיר (מאירקה) זלצהנדלר

    חלל מערכות ישראל
    נפל ביום ט"ו בתמוז תשל"א (08/07/1971)
    מידע כללי

    נפל ביום ט"ו בתמוז תשל"א (08/07/1971)
    בן 20 במותו
    דרגה: סמל
    יחידה: חיל אוויר
    מקום מנוחתו: תל מונד (חלקה צבאית)
    הורים: מלכה ואפרים
    יישובים: נתיב העשרה
    קנים/סניפים: קן הדר שרון
    מעגל תנועתי: בני המושבים

    נתיב העשרה
    בני המושבים
    מידע כללי

    נפל ביום ט"ו בתמוז תשל"א (08/07/1971)
    בן 20 במותו
    דרגה: סמל
    יחידה: חיל אוויר
    מקום מנוחתו: תל מונד (חלקה צבאית)
    הורים: מלכה ואפרים
    יישובים: נתיב העשרה
    קנים/סניפים: קן הדר שרון

    סיפור חייו

    בן אפרים הכהן ומלכה. נולד ביום י"ט באייר תשי"א (25.5.1951) בכפר הס. למד בבית הספר היסודי האזורי ליישובי הדר השרון, אחרי כן עשה שנתיים בבית הספר התיכון על שם רופין בעמק חפר ולאחר מכן עבר לבית הספר הטכני של חיל האויר, אך לא סיים את הקורס, משום שלא רצה למלא תפקיד לא קרבי בצה"ל. אחרי כן למד בבית הספר "התיכון החדש" בנתניה ושם עמד בבחינות הבגרות. לאחר הבחינות ולפני צאתו לצה"ל, נותר לו עוד זמן מה לשהות בבית ובמשך זמן זה טיפל במשק של סבו (שעזב את הכפר מפאת גילו והשאיר לו את המשק). למעשה, התעתד מאיר להמשיך ולקיים משק זה ובזמן שנותר לו לפני התחלת שירותו החל לחדש אותו. הוא היה חניך חטיבת בני המושבים ולאחר מכן היה פעיל כמדריך במפעלים שונים של התנועה - לרבות מחנות קיץ, אשר בהם היה מדריך בכיר. הוא היה מרכז ההדרכה בכפר הס, אהב את העבודה במשק החי ובין צמחי הנוי. הרבה לצאת לטיולים והתעניין בגיאוגרפיה ובפוליטיקה.

    בראשית פברואר 1970 גויס לצה"ל. בתחילה שירת בחיל הצנחנים וכשסיים את הטירונות (לפני קורס הצניחה) הסתבר שהוא לוקה בלחץ דם גבוה; הוא נפסל אפוא, לצניחה. לאחר מכן השתתף בקורס מסויים והצטרף לחיל האויר. ביום ט"ו בתמוז תשל"א (8.7.1971) נפל סמל מאיר, יחד עם תשעה מחבריו, בעת מילוי תפקידו. הובא למנוחת עולמים בבית הקברות בתל מונד.

    משפחתו הוציאה לזכרו ספר בשם "מאיר;" פינת זיכרון לזכר מאיר וחבריו הוקמה ביחידתם; כן הוציאה היחידה אלבום לזכרם; בחוף דקלה שבפתחת רפיח, אשר נקרא על שם מאיר וחבריו "חוף העשרה", לא הרחק מן המקום בו נפל מסוקם, הוצב סלע ענק לזכרם - "גלעד העשרה;" המושב הסמוך נקרא על שמם "נתיב העשרה;" פרשת חייהם ומותם הונצחה בספר, שהוצא לזכרם על ידי המשפחות ונקרא "העשרה".

    על השתתפותו במלחמת ההתשה קיבל מאיר את אות מלחמת ההתשה.


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!