שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    אברהם חיים נתן אלבק

    חלל פעולות איבה
    נהרג בפעולת איבה ביום כ"ג בתמוז תש"ו (22/07/1946)
    מידע כללי

    נפטר לאחר השירות ב ()
    בן 21 במותו
    הורים: עמומה נאווי ואליהו
    יישובים: ירושלים, פתח תקווה
    מעגל תנועתי: הנוער העובד

    ירושלים
    פתח תקווה
    הנוער העובד
    מידע כללי

    נהרג בפעולת איבה ביום כ"ג בתמוז תש"ו (22/07/1946)
    בן 21 במותו
    התגורר ב: ירושלים
    מקום אירוע: ירושלים - מלון המלך דוד
    הובא למנוחת עולמים ב: הר הזיתים
    גוש: בבלים חלקה: א שורה: 8
    הותיר: הורים, ארבעה אחים ושלוש אחיות
    אברהם חיים נתן מונצח באנדרטה בהר הרצל בלוח מס 10

    סיפור חייו

    בן עמומה לבית נאווי ואליהו. נולד בשנת 1925 בבגדד, בירת עיראק, למשפחה מסורתית-דתית בעלת זיקה עמוקה לעם ישראל ולארץ-ישראל. בשנת 1933 הגשימה המשפחה את שאיפתה: עלתה לארץ-ישראל והשתקעה בירושלים. אברהם-חיים החל ללמוד בבית-הספר הדתי "דורש ציון" בעיר.

    לאחר שרכשה פרדס בפתח-תקווה, עברה המשפחה לגור שם. בפתח-תקווה למד אברהם-חיים בבית-הספר הדתי "נצח ישראל". לאחר כשלוש שנים חזרה המשפחה לגור בירושלים, ואברהם-חיים השלים את לימודיו בבית-הספר "דורש ציון". לאחר מכן המשיך ולמד פקידות כללית ומסחר בבית-הספר למסחר ולשפות "עתיד" בירושלים. בתקופת לימודיו הצטרף לתנועת "הנוער העובד".

    זמן-מה עזר לאביו בחנות המכולת שלו, ובשנת 1944 נתקבל לעבודה במשרד עורכי-הדין חיים-הרמן כהן (לימים היועץ המשפטי לממשלת ישראל ושופט בית-המשפט העליון) ומשה כהן בירושלים. אברהם-חיים היה אדם בעל השקפת עולם רחבה, ושטחי התעניינותו היו רבים ומגוונים: גיאוגרפיה, היסטוריה, שפות ועוד. הוא היה אדם מסורתי שומר מצוות, ועם זאת בעל השקפת עולם ליברלית, שקט, צנוע, נעים הליכות, נוח לבריות והתחבב על כל מכריו.

    ביום כ"ג בתמוז תש"ו (22.7.1946) תקף האצ"ל את משרדי המזכירות הראשית והמפקדה הצבאית של השלטון הבריטי בארץ, ששכנו באגפו הדרומי של מלון "המלך דוד" בירושלים, מקום שהיה למבצר בריטי מהשמורים ביותר בארץ. חוליה של אצ"ל החדירה בבוקר שבעה כדי חלב מלאים חומר-נפץ לקפה "ריג'נט", ששכן מתחת לאגף המשרדים.

    למרות האזהרות הטלפוניות שמסר האצ"ל 30 דקות לפני מועד ההתפוצצות למרכזיית המלון, למערכת העיתון פלסטיין פוסט ולקונסוליה הצרפתית הסמוכה למלון על הטמנת הפצצות ודרישה לפנות את הבניין, לא פונה האגף, ואנשי הביטחון הבריטים אף מנעו יציאה מהמשרדים. בהתפוצצות, שגרמה להריסת אגף המשרדים, נהרגו 91 אנשים ורבים נפצעו. בהרוגים ובפצועים היו רבים מראשי השלטון הבריטי בארץ.

    אברהם-חיים שהה במקום לצרכי עבודתו והיה אחד הפצועים. נפטר מפצעיו כעבור זמן קצר, בכ"ד בתמוז תש"ו.

    בן 21 במותו. אברהם-חיים הובא למנוחות בחלקה הבבלית בבית העלמין בהר הזיתים, ירושלים. השאיר הורים, ארבעה אחים ושלוש אחיות.

    אביו של אברהם-חיים נפל במלחמת העצמאות כעבור פחות משנתיים, ביום י"ח באייר תש"ח (28.5.1948). המשפחה הנציחה את זכרם בכתיבת ספר תורה על-שמם והכנסתו לבית-כנסת בירושלים.


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!