שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    יעקב ליכטנשטיין

    חלל מערכות ישראל
    נפל ביום כ"ד בניסן תש"ח (03/05/1948)
    מידע כללי

    נפל ביום כ"ד בניסן תש"ח (03/05/1948)
    בן 20 במותו
    דרגה: טוראי
    יחידה: חיל שריון
    מערכה: העצמאות
    מקום מנוחתו: הר הרצל (חלקה צבאית)
    הורים: חנה ויהושע
    יישובים: ירושלים
    מעגל תנועתי: גורדוניה

    ירושלים
    גורדוניה
    מידע כללי

    נפל ביום כ"ד בניסן תש"ח (03/05/1948)
    בן 20 במותו
    דרגה: טוראי
    יחידה: חיל שריון
    מערכה: העצמאות
    מקום מנוחתו: הר הרצל (חלקה צבאית)
    הורים: חנה ויהושע
    יישובים: ירושלים

    סיפור חייו

    בן חנה ויהושע, נכדו של ר' אלימלך ליכטנשטיין, שמת מות קדושים, נולד ביום י"א באלול תרפ"ח (27.8.1928) בירושלים. עם סיום לימודיו בבית-הספר היסודי למד מסגרות בבית-הספר המקצועי "עמל", אך עוד לפני גמר לימודיו יצא להכשרה בדגניה, כחבר קבוצת גורדוניה "מעפילים". מתקופה זו היו יקרים לו ביותר זיכרונותיו מימי עבודתו כמלח, כאשר עזר בהעלאת מעפילים. עם פרוץ מלחמת-העצמאות השתתף בליווי שיירות בין ירושלים לתל-אביב ובחוזרו יגע ממסעות וקרבות היה אומר: "אנו נמשיך וניסע ולא ניתן לשים מצור על ירושלים". יעקב השתתף בשיירה הגדולה לכפר עציון, תוך מלחמה מתמדת באויב, שהתקרב בלי הרף, גלים-גלים אל המגינים. בכאב רב תיאר במכתב למשפחתו את פרשת כניעתה של שיירה זו: "מה רב החרון שנאלצנו במחיר החיים להניח את הנשק ואת המשוריינים, שהיו כה מעטים ויקרים לנו - - -". בהמשך המלחמה השתתף בפעולות נגד כפרי האויב ליד הכביש לירושלים: צובה, קסטל, דיר-איוב, סריס ושער הגיא.

    בפעולה האחרונה, ליד אוגוסטה-ויקטוריה, עמד להשתתף אחיו אלימלך, הצעיר ממנו, אולם יעקב הבכור דרש בתוקף כי ישלחו אותו במקום אחיו. בהתרסק מרגמת ה"דודיקה", שהפעילה קבוצתו, נפל ביום כ"ד בניסן תש"ח (3.5.1948). נקבר בסנהדריה. חמישה מבני משפחתו היו מגויסים. אחד מהם נפל בשבי הלגיון הערבי ושניים נפלו בקרבות, יעקב ואחיו הצעיר אבנר.

    ביום ב' בסיוון תשי"א (6.6.1951) הועבר למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בהר-הרצל בירושלים.


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!