סיפור חייו
יששכר, בן חנה ויצחק (אישטבן), נולד ביום י"ח בחשון תש"ז (12.11.1946) בבודפשט שבהונגריה, ועלה ארצה עם משפחתו בשנת 1957. תחילה למד בעיר הולדתו, המשיך ללמוד בבית-הספר היסודי בבורגתא ובבית-הספר על-שם רופין בעמק חפר. יששכר היה תלמיד מצטיין, חרוץ ומתמיד, ואהוב על מוריו ועל חבריו. בנעוריו נמנה עם חברי תנועת "הנוער העובד והלומד". תחומי התעניינותו היו רבים. הוא הרבה לקרוא, צילם צילומים אמנותיים ועסק בפיתוחם, אהב מוסיקה, ניגן באקורדיון, בפסנתר ובגיטרה, וידע להלהיב בנגינתו את חבריו בנגינת מוסיקה קלאסית ומוסיקה מודרנית. מטבעו היה רציני ועקשן, מעמיק לחשוב ושואף לדעת, ותמיד עשה את כל אשר הוטל עליו באחריות ובדייקנות. יששכר היה איש חברה, נעים שיחה וחייכן. הוא ידע לשעשע את חבריו בסיפורים ובדברי בדיחה. תמיד מוכן היה לעזור לכל אדם והוא הרבה לסייע לחבריו, אפילו על חשבון זמנו ונוחיותו. מנומס היה ואדיב, נעים הליכות וטוב לב. בן נאמן ומסור היה להוריו ורחש להם כבוד רב.
יששכר גויס לצה"ל בסוף יולי 1965 והוצב לחיל-האוויר. אחר הטירונות השתלם בקורס טיס. הוא אהב לטוס וגאוותו על יחידתו הייתה רבה מאוד. תקופה מסויימת היה מדריך טיסה בבית-הספר של חיל-האוויר וכתב ספרי הדרכה לטייסים. הוא היה קצין אחראי ומסור, ממושמע ודבק במטרה, אמיץ וקר-רוח מאוד, אהוב על חבריו, על מפקדיו ועל פקודיו. על חלקו במלחמה בשנת 1967 הוענק לו "אות מלחמת ששת הימים". שנים רבות נמנה עם המשרתים בצבא הקבע. שלושה שבועות לפני המלחמה נשא לאישה את חברתו ניצה, אך לא הספיק לראות עמה חיים. ביום י' בתשרי תשל"ד (6.10.1973) נפגע מטוסו בעת שהפציץ את הגשרים שהציבו המצרים על פני התעלה. הוא הטיס את מטוסו הפגוע עד לשדה התעופה, אך בשעת הנחיתה התרסק המטוס ויששכר נהרג. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בנתניה. השאיר אחריו אישה, אב, אם ואח.
במכתב תנחומים למשפחה השכולה כתב מפקדו: "היו בו תכונות בלתי-רגילות של יושר, אהבת הזולת, התמדה, יסודיות ורצון עז להתקדם;" ומפקד אחר כתב עליו: "דרכו בחיל-האוויר הייתה רצופה הצלחות והישגים בכל התחומים - כאדם, כאיש חברה, כחייל וכלוחם, וזכה להערכת מפקדיו וחבריו. כמפקדו ידעתי להעריך במיוחד את מידותיו התרומיות - את המסירות, את הידע, את שיתוף הפעולה ואת שמחת היצירה ללא גבול. אכן יששכר היה טייס למופת, שידע והכיר על בוריה את המערכת המורכבת שהפעיל".
המועצה המקומית של עמק חפר הוציאה לאור חוברת לזכר בני המקום שנפלו במלחמה, ויששכר בתוכם.