שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    צבי גורן הויברגר

    חלל מערכות ישראל
    נפל ביום י"א בתשרי תשל"ד (07/10/1973)
    מידע כללי

    נפל ביום י"א בתשרי תשל"ד (07/10/1973)
    בן 27 במותו
    דרגה: סרן
    יחידה: חיל מודיעין
    מערכה: יום הכיפורים
    מקום מנוחתו: נתניה (חלקה צבאית)
    הורים: אטקה ובנימין
    יישובים: נתניה
    מעגל תנועתי: הנוער העובד והלומד

    נתניה
    הנוער העובד והלומד
    מידע כללי

    נפל ביום י"א בתשרי תשל"ד (07/10/1973)
    בן 27 במותו
    דרגה: סרן
    יחידה: חיל מודיעין
    מערכה: יום הכיפורים
    מקום מנוחתו: נתניה (חלקה צבאית)
    הורים: אטקה ובנימין
    יישובים: נתניה

    סיפור חייו

    צבי, בן אטקה ובנימין, נולד ביום כ"ג בשבט תש"ו (25.1.1946) בנתניה. הוא למד בבית-הספר היסודי "איתמר" ואחרי-כן סיים את לימודיו בבית-הספר התיכון "טשרניחובסקי" בנתניה. צבי היה תלמיד נבון וערני, שקדן וחרוץ, אהוב על מוריו ועל חבריו. הוא הרבה לפעול בחברת בית-הספר והתבלט בכושר-מנהיגותו. כן היה חובב ספורט והצטיין בענפי-ספורט שונים. הוא היה חבר בתנועת "הנוער העובד" וכן פעל במסגרת גדנ"ע-אוויר, שם נעשה מדריך וגמר בהצטיינות קורס-דאייה. צבי היה אדם טוב-לב ומוכן תמיד לעזור לזולת. הוא היה בן נאמן ומסור להוריו. לפני שגויס לצה"ל עבר מבדקים לקורס-טיס, אך נדחה מסיבה רפואית.

    צבי גויס לצה"ל בסוף אוגוסט 1964 והוצב לחיל-השריון. לאחר סיום הטירונות ולאחר שהשתלם בקורס מפקדי טנקים והתמנה למפקד טנק "סנטוריון", השתלם בקורס קצינים ובקורס שלישים והתמנה לשליש חטיבתי. כשהגיע זמנו להשתחרר מהשירות הסדיר, התנדב לשרת בקבע למשך שנה, ואותה שנה פרצה מלחמת-ששת-הימים.

    אחרי ששוחרר משירות הקבע, נקרא לתקופות של שירות מילואים ואף השתלם בקורס קציני-מודיעין שלאחריו הוצב לחיל-המודיעין והתמנה לקצין-מודיעין בגדוד שריון. לאחר השחרור, למד באוניברסיטה העברית בירושלים יחסים בין-לאומיים ולימודי המזרח התיכון. יחד עם הלימודים הדריך סטודנטים עולים, היה פעיל בהתאחדות הסטודנטים ונסע ליפן בשליחותה. הוא החל לפעול במסגרת המשמרת הצעירה של מפלגת-העבודה והתמנה לסגן ראש המחלקה לקשרי-חוץ במפלגה - תפקיד שמילא באחריות ובמסירות, והשכיל לטפח קשרים הדוקים, עם פעילים צעירים רבים בתנועות סוציאליסטיות בעולם החופשי. חודשים אחדים עשה בשליחות המפלגה בחוץ לארץ, זמן קצר לפני שפרצה מלחמת יום-הכיפורים. כשפרצה המלחמה לא המתין צבי לצו-קריאה, ובלי שנפרד אפילו מהוריו התייצב ראשון ביחידתו בבוקר יום-הכיפורים. למחרת, ביום י"א בתשרי תשל"ד (7.10.1973), נפגע הטנק שלו בקרב נגד חיילי קומנדו מצרים בין בלוזה לרומני, וצבי נהרג. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בנתניה. השאיר אחריו אב, אם ואח. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סרן.

    במכתב-תנחומים למשפחה השכולה, כתב מפקדו: "צבי היה קצין מעולה ואמיץ, אשר דבק בכל משימה שהוטלה עליו, ביצע את תפקידיו ללא דופי ואף יותר מן הנדרש. כולנו הערכנו את כושרו ואת מנהיגותו".

    דיקן הסטודנטים והסתדרות הסטודנטים של האוניברסיטה העברית בירושלים, בסיוע המשמרת הצעירה של מפלגת-העבודה, הקימו קרן על שמו של צבי, לסיוע למפעלי התנדבות בתחומי החברה, ולהענקת מלגות לסטודנטים העוסקים באופן מיוחד בנושאים אלה.


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!