סיפור חייו
בן רחל ומאיר, נולד ביום ה' בחשוון תשכ"ג (2.10.1962) במשמר אילון שבעמק אילון. איל למד בבית-הספר היסודי האזורי במושבו, ומגיל צעיר הצטיין בלימודיו ובלט בפעילותו החברתית. הוא היה חבר בתנועת "הנוער העובד והלומד" ואף הדריך בה. איל התרועע עם ילדים חלשים שנזקקו לעזרתו ולהדרכתו. הוא אהב מוסיקה, וניגן בחצוצרה בתזמורת המועצה המקומית. איל הרבה לעזור במשק הבית, בעבודה בגינה או בתיקון מכשיר שהתקלקל. את בית-הספר היסודי הוא סיים בתעודה מיוחדת, המציינת אותו לשבח "על לימודיו והליכותיו במשך שנות הלימודים בחטיבת-הביניים".
אופיו ותכונותיו המיוחדות התגבשו בפנימיית "בויאר" בירושלים, שבה למד איל בבית-הספר התיכון. הוא התגלה כנער היודע להיאבק למען דברים שהאמין בהם. היו בו תכונות של מנהיג. הוא אהב שירה, והיה בעל חוש הומור מקרב לבבות. איל היה ענו והצניע לכת, ובמכלול תכונותיו כבש לבבות.
גם בתקופת לימודיו בפנימייה בירושלים היה איל קשור באהבה לביתו ולמשפחתו. את בית-הספר התיכון הוא סיים בהצטיינות. רכז הפנימיה כתב עליו להוריו: "איל נמנה עם קבוצת החלוץ, שנטלה על עצמה את המשימות הקשות ביותר. כדרכו, הוא עשה את המוטל עליו מתוך נכונות והקרבה, שאינן יודעות גבול. על שכמותו נחנך ונתחנך".
בינואר 1981 התגייס איל לצה"ל. כנער בריא ומצטיין בכישוריו הוא ביקש לשרת בסיירת גולני, אבל במחזור גיוסו לא הוצבו טירונים בסיירת זו. איל היה מאוכזב, אבל הצטרף למסלול הטירונות של חטיבת גולני. הוא עבר את המסלול בהצטיינות, והפתיע את הוריו כאשר בטקס סיום הטירונות הוכרז כחניך מצטיין.
איל לא הסתפק בכך. אחרי שסיים את שלב הטירונות הוחל בגיוס מחזור חדש לחטיבת גולני, הפעם גם לסיירת. לפי בקשתו, עבר איל לסיירת והתחיל מחדש במסלול הטירונות, הפעם באימונים קשים ביותר. הוא עמד בקשיים, לא התלונן, ומרוצה היה כאשר הוצב כלוחם בסיירת. הוא שירת באזור הצפון, בחבל ארץ שהיה אהוב עליו ביותר. תקוותו הייתה, כי אחרי שישוחרר מן השירות הסדיר ילך להתיישב בגליל.
כשהחלה מלחמת שלום הגליל עלה איל עם יחידתו ללבנון. יחידה זו כבשה את מבצר הבופור, והמשיכה להתקדם בגיזרה המזרחית לכיוון נבטיה. ליד עין זחלתה נתקלה היחידה במארב סורי. איל נפגע ונהרג. בן 20 שנים הוא היה במותו, ביום י"ט בסיוון תשמ"ב (10.6.1982).
איל הובא למנוחות בבית-הקברות הצבאי על הר הרצל בירושלים. הוא השאיר אחריו הורים, שני אחים ואחות. משפחתו הוציאה לאור חוברת לזכרו.