שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    שמחה קמינר

    חלל מערכות ישראל
    נפל ביום י"א בתמוז תש"ח (18/07/1948)
    מידע כללי

    נפל ביום י"א בתמוז תש"ח (18/07/1948)
    בן 26 במותו
    דרגה: רב טוראי
    יחידה: חיל שריון
    מערכה: העצמאות
    מקום מנוחתו: נחלת יצחק (חלקה צבאית)
    הורים: ברכה ומרדכי
    יישובים: תל אביב-יפו
    מעגל תנועתי: הנוער העובד

    תל אביב-יפו
    הנוער העובד
    מידע כללי

    נפל ביום י"א בתמוז תש"ח (18/07/1948)
    בן 26 במותו
    דרגה: רב טוראי
    יחידה: חיל שריון
    מערכה: העצמאות
    מקום מנוחתו: נחלת יצחק (חלקה צבאית)
    הורים: ברכה ומרדכי
    יישובים: תל אביב-יפו

    סיפור חייו

    בן ברכה ומרדכי, נולד ביום י"ד בתמוז תרפ"ב (10.7.1922) בווארשה, בירת פולין. שם למד בבית-ספר חרדי ובאביב תרצ"ה (20.3.1935) עלה עם הוריו ארצה. בעודו נער מתו עליו אביו ואמו. שמחה יצא לעבוד כמסגר, הצטרף לתנועת "הנוער העובד" וזמן- מה עבד בקיבוץ. את כל העובר עליו נשא בשקט ובענווה, ציית להוראות והיה נכון לכל משימה. כמילוי חובה חלוצית עבד שנים אחדות במפעל האשלג בסדום שבדרום ים-המלח ורק לעתים רחוקות בא העירה למנוחה קצרה.

    באפריל 1945 התנדב לבריגדה היהודית בצבא הבריטי. הוא לא הספיק להשתתף במלחמה נגד הגרמנים אך נטל חלק בפעולות למען שארית-הפליטה בארצות מערב-אירופה.

    כשחזר לארץ הסתדר בעבודה בתל-אביב והוסיף לשרת ב"הגנה" במסעות, באימונים, בסיורים, בהקמת נקודות-יישוב בנגב, ובהעלאת מעפילים מהאוניות.

    בחורף תש"ח, מיד לאחר החלטת עצרת האו"ם על חלוקת הארץ ב-29.11.1947, התייצב לשירות ושירת בחטיבת "גבעתי". הוא עבר קורס מ"כים וקורס צלפים והשתתף בליווי שיירות לירושלים ובקרבות רבים באזור לטרון ובכל הדרך לירושלים, אך ברוב צניעותו לא סיפר עליהם דבר. באחרונה נלחם בדרום. על סף ההפוגה השנייה, בליל 17-18 ביולי 1948, נערך מבצע "מוות לפולש", בניסיון לפרוץ את הדרך לנגב. פלוגתו תקפה את הכפר בית- עפא, אך נוכח עדיפות האויב נאלצה לסגת. בקרב זה נפל, ביום י"א בתמוז תש"ח (18.7.1948).

    ביום ט"ז בשבט תשי"א (23.1.1951) הובא למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בנחלת יצחק.


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!