שליחת כתבה






    אייקון המקום שלי לשנות
    המקום שלי לשנות

    שבתאי קמחי

    חלל מערכות ישראל
    נפל ביום י"ט באדר א' תש"ח (29/02/1948)
    מידע כללי

    נפל ביום י"ט באדר א' תש"ח (29/02/1948)
    בן 21 במותו
    דרגה: רב טוראי
    יחידה: חיל שריון
    מערכה: העצמאות
    מקום מנוחתו: נחלת יצחק (חלקה צבאית)
    הורים: שמחה ומאיר
    יישובים: ירושלים
    מעגל תנועתי: הנוער העובד

    ירושלים
    הנוער העובד
    מידע כללי

    נפל ביום י"ט באדר א' תש"ח (29/02/1948)
    בן 21 במותו
    דרגה: רב טוראי
    יחידה: חיל שריון
    מערכה: העצמאות
    מקום מנוחתו: נחלת יצחק (חלקה צבאית)
    הורים: שמחה ומאיר
    יישובים: ירושלים

    סיפור חייו

    בן שמחה ומאיר, נולד בשנת 1927 בעיר ויטולה, יוגוסלביה. בן שלוש היה כשנתייתם מאביו. המשפחה עלתה לארץ בשנת 1930 והנער גדל בירושלים בתנאים של עוני ומחסור. שבתאי למד בבית- הספר של "הנוער העובד" בירושלים וסיים את לימודיו בו בהצטיינות. אחר-כך המשיך ללמוד בסמינריון-ערב, ואת זמנו הפנוי בילה בקריאת ספרים, בעיקר ספרי מדע וכלי נשק, שגילה בהם עניין רב. שבתאי היה מסגר ועבד בתעשיית מיטות-ברזל בתל-אביב, אשר אליה עבר בשנת 1945. מנעוריו היה חבר ה"הגנה" ופעל רבות בהורדת מעפילים.

    בפרוץ מלחמת-העצמאות התגייס ושירת בחטיבת "קריתי". לבת דודתו היחידה ממשפחתו גילה בסוד כי יש לו הרגשה שיפול במלחמה וביקש אותה לנחם את אמו אם אכן זה יקרה. היה בין הנופלים ביום י"ט באדר א' תש"ח (29.2.1948) בבית-החרושת "היוצק" שליד תל-אביב. בית-חרושת זה, ומפעל נוסף, "ספירט", שהיו סמוכים לצומת חולון, שימשו עמדות משמר בדרך לדרום ולירושלים. ב-29.2.1948 הגיע למקום כוח צבא בריטי, ועימו אנשי כנופיות ערביים. הבריטים החרימו את נשק המגינים ועזבו את המקום, בהפקירם את אנשי העמדה, חסרי הנשק, לחסדי הערבים. חלק מהמגינים הצליח להיחלץ, אך עשרה נרצחו בידי הערבים. שבתאי הובא למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בנחלת יצחק.

    אחיו משה נפל בירושלים ביום י' בתמוז תש"ח (17.7.1948).


    חזרה לספר הזיכרון


    שיתוף:


    הדפסה


    סיפור חייהם של כל אחת או אחד מהחללים נלקח מתוך אתר "יזכור" של משרד הביטחון או אתר "לעד" של הביטוח הלאומי. וזאת באישורם של אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הבטחון ושל הביטוח הלאומי. אם מצאתם טעות, או אם ברצונכם להעיר ולהוסיף למידע הקיים, ניתן לשלוח פניה ל"ספר הזיכרון" באמצעות הדואר האלקטרוני (zikaron@noal.org.il) בצירוף פרטיכם המלאים.
    מערכת "ספר הזיכרון" תבחן כל פניה שתתקבל, ובמידת הצורך יבוצעו עדכונים בסיפור החיים.


    ליצירת קשר


    שיתוף נר זיכרון

    השארו מעודכנים!