התחבר
שלום, אורח
שתף עם חברים
א ב ג ד ה ו ש
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

סדנה להכנת סופגניות לחג החנוכה

מה יכול לשמח יותר את החניכים מלהכין סופגניות ולאכול אותן ביחד? - כאן תוכלו ללמוד כיצד להכין עם החניכים סופגניות וללמוד על מנהג הכנת סופגניות בכל העולם.

אוכלים סופגניות כחול אדום!

מטרות:
• החניכים יחגגו במשותף את חג החנוכה
• החניכים יתנסו בבישול משותף
• החניכים יחוו נתינה של יצירה
 

מהלך הסדנה:
1. משחק פתיחה
2. חידון בצקים מכל העולם (אפשר להיעזר בנספח המצורף)
3. אפשר לעשות פאזל תמונה - שם ומקור - ותיאור הסופגניות והחניכים צריכים להתאים. בתמורה תן להם את אחד ממרכיבי הסופגניות!
 

מרכיבי הבצק:
שש כוסות קמח לבן
2 כפות אבקת אפיה סוגת
4 כפיות סוכר לבן סוגת
4 ביצים
400 מ"ל (גביע) של אשל או לבן
שמן לטיגון
מילוי ומזרק ריבה

הכנת הבצק:
ערבב את כל החומרים (חוץ משמן הטיגון כמובן) בקערה עד קבלת בצק חלק ללא גושים.
טגן את הסופגניות בשמן עמוק עד הזהבה.

שים לב!
• על מדריך אחר לטגן את הסופגניות ולתפעל את האש! תפקידך להעסיק את החניכים בבצק הסוכר!
• יש לתחם את איזור האש והטיגון
• יש לבצע רענון על מקרים ותגובות למקרה של כוויה משמן או אש של המדריך או אחד החניכים!

 

בזמן שהמדריך השני מכין את הבצק הכן אתה עם החניכים בצק סוכר. בצק הסוכר משמש לקישוט הסופגניות. אפשר לעשותו בשני מרקמים. המרקם ישתנה בהתאם לכמות החלב או אבקת הסוכר. ניתן ואף רצוי להכין כמה קערות בצבעים ומרקמים שונים!


א. מרקם ראשון הוא המרקם הקרמי אותו אפשר למרוח וליצור ציפוי דביק. טוב כדי להדביק אלמנטים מהבצק הסוכר הקשה. השימוש השני הוא להכניס את הבצק הדליל לתוך שקית, לעשות בה חוק קטן ובעזרת לחיצה על השקית להוציא שרוך בצק עימו אפשר לצייר ולכתוב על הסופגנייה.

ב. המרקם השני הוא המרקם הקשה. בו ניתן להשתמש בבצק כמו בפלסטלינה וליצור דמויות קטנות, פרחים וכו'. או לרדד אותו למשטח חלק ולהדביקו על הסופגנייה כמשטח קשה, חלק ויפה.
כמובן שגם את המרכיבים לבצק הסוכר מותר ואף רצוי לחלק באופן משחקי! ולו רק כדי להשכיחם מהסופגניות המטגנות להן.


הוראות הכנה:

מרכיבים: (כמות זו מסוגלת לצפות שתי עוגות עגולות, חשבו בהתאם לגודל קבוצתכם)
• 150 גר’ חמאה או מרגרינה
• 300 גר’ אבקת סוכר
• 3 כפות חלב
• 2 כפיות וניל
• צבע מאכל או 3 כפיות קקאו כדי ליצור קרם שוקולד
שלבי הכנה:
1. מקציפים את החמאה במערבל חשמלי.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר והחלב בהדרגה.

כל חניך מכין סופגנייה, אפשר עם דמות קטנה, סמל תנועה, שם הקבוצה – או כל דבר אחר! ונותן אותה לחברו! בתיאבון וחג שמח!

 


גוגוש - סופגניות רומניות
סופגניות שבהן מבשלים את הבלילה, לפני הטיגון. קודם כל מרתיחים חלב, חמאה ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים על האש יחד עם מיץ לימון, סוכר וביצים. אחרי שמקבלים עיסה חלקה שנפרדת מדפנות הסיר. מטגנים בשמן עמוק בסיר נוסף.
קצת התעסקות מיותרת כולל לכלוך ושטיפה של סיר נוסף. אומרים שזה שווה.

 

 

ספינז’ - סופגניות מרוקאיות
הפעם עם שמרים. הכנה פשוטה יחסית שכוללת בלילה מקמח, שמרים ומים. לאחר ההתפחה מתקבלת בלילה דלילה יחסית שאותה מטגנים ומצפים בסירופ סוכר או בדבש. את הספינג’ נוהגים להכין בצורת עיגול עם חור באמצע – משהו שנראה כמו לחמניית בייגל. הטיגון דורש מיומנות וכדי שאת הניסיון הראשון לא תצטרכו לזרוק מומלץ להעזר במישהו מנוסה.

עוואמה – סופגניות לבנוניות
סופגניות קריספיות שעשויות עם מחית תפוחי אדמה. תפוחי האדמה מעניקים לסופגניות מרקם פריך וניחוח של צ’יפס אך בזכות הציפוי מתקבלות סופגניות מתוקות. הסירופ המיוחד, כולל בנוסף למים ולסוכר, גם לימון ומי ורדים, שמעניקים טעם ייחודי.
בלילה – כוללת את מחית תפוחי האדמה, שמרים, קמח, מים וסוכר.יש המכינים אותם גם ללא תפוחי האדמה ואז מתקבלת סופגניה בסגנון ספינז’. מה שעושה את ההבדל הוא הסירופ.

זלביה – סופגניות תימניות
בלילה מקמח, שמרים, מים, סוכר ומרגרינה. מערבבים, מתפיחים כמה פעמים ומטגנים.
את הסופגניות האלו מכינים גם ללא סוכר ומגישים כמיטב מסורת המטבח התימני עם רסק עגבניות וסחוג.

אנגוצ'ה - סופגניות אטיופיות
סופגניות שעושים בתנור מקמח, ביצה, סוכר ושמרים!

 

 

צ'ורוס - סופגניות ספרדיות
צ'ורוס הן סופגניות ספרדיות ארוכות וחינניות, שבאופן מסורתי מוזלפות אל תוך השמן החם במזלף בעל פיה משוננת ולכן הן יוצאות בדוגמת פסים.

דונאטס - סופגניות אמריקאיות
מקור הדונאט בהולנד, שם הוא נקרא "OLYKOEKS", מילה שפירושה עוגת שמן. החלוצים ההולנדים הראשונים שהגיעו לארה"ב עשו אותם בצורת כדורים קטנים דמויי אגוז (NUTS, אולי מכאן מקור השם). את החור בדונאט מייחסים לקהילה ההולנדית שבפנסילבניה ולכך היו 2 סיבות: מרכז הדונאט לא היה תמיד מספיק מבושל, וכשנגסו חתיכה מדונאט עם חור נשארה בדיוק צורה מתאימה לטבילה בכוס שתייה חמה (DUNKING - טבילה).

 

בנספח המצורף תוכלו לראות תמונות של כל סוגי הסופגניות

 


 

לכתבה זו מצורפים קבצים:

חזור להתחלה...